Zo overleef je de solden

We zijn ondertussen weer halfweg de solden en het hart van elke shopaholic slaat een slag over wanneer er eindelijk een rode -70%-sticker op de etalage prijkt. Verschillende prachtstukken aan (hopelijk) meer dan de helft van de prijs, daar kan zo goed als geen enkele vrouw neen tegen zeggen. Het is namelijk de periode bij uitstek om het perfecte stuk op de kop te tikken. Helaas is het ook dé periode van miskopen en modeflaters. Want hoe goedkoop dat topje ook lijkt, als het te groot is ga je het écht niet dragen. Met deze tips overleef je de solden zonder probleem.

Bepaal op voorhand wat je nodig hebt

Is je lievelingsjeans tot op de draad versleten, dan is dit het perfecte moment om op jacht te gaan naar een nieuw exemplaar. Het is misschien wat zoeken, maar de volmaakte jeans mét korting is jouw speurtocht zeker en vast waard.

Verbreed je horizon

Stap ook eens een winkel binnen die je normaal gezien links zou laten liggen. Is dat ene boetiekje net iets boven je budget? Raap je moed bijeen en spring er toch eens binnen. Wie weet tik je er dankzij de solden toch een prachtstuk op de kop!

Stel een budget op

Al die rode prijzen zijn zo aantrekkelijk, dat we soms eventjes de inhoud van onze portemonnee vergeten. Stel daarom op voorhand een budget op, waar je je aan houdt. Zo kom je op het einde van je tripje niet voor verrassingen te staan en hoef je tot het einde van de maand niet op boterhammen met choco te overleven.

Kleed je naar de gelegenheid

Zorg dat je kleding aanhebt die makkelijk aan- en uit kan, zo houd je het passen zo comfortabel mogelijk. Ga voor licht en luchtig; shoppen kan zo vermoeiend zijn! Laat daarom ook je hoge hakken thuis en kies voor een paar comfortabele sneakers. Zo kan je uren koopjes jagen zonder last te hebben van pijnlijke voeten! Idem dito voor een handtas; een clutch is misschien schattig, maar in een grote shopper kun je al je aanwinsten kwijt.

Zet je wekker

Ga eens in de voormiddag winkelen. Dan is het minder druk in de winkelstraat of het shoppingcentrum, heb je meer keuze én liggen de winkels er nog wat netter bij. Een extra koffiestop is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

 

Comments

comments