Tim De Coninck zoekt vandaag naar menselijkheid in alles wat hij doet

Rutger van ‘Tumble Talks‘ interviewt ondernemers die eerlijk vertellen over hun gefaalde startup. Tumble Talks brengt deze eerlijke verhalen in beeld zodat andere startende ondernemers ervan kunnen leren, en niet dezelfde fouten maken. In aflevering 007 sprak Tumble Talks met Tim De Coninck over het verhaal achter zijn startup Zoyoko.

Met vrienden of familie ga je wandelen, niet handelen. Of toch? Met Zoyoko was Tim De Coninck vastberaden om samen met zijn vrouw op de e-commerce golf te gaan surfen. De juiste prioriteiten leggen, bleek niet altijd even gemakkelijk. “Het was de bedoeling dat mijn vrouw hierin de hoofdmoot ging doen, en ik zou dit er nog bijnemen naast mijn andere job. Dat ‘bijnemen’ was de slechtste beslissing óóit”, vertelt Tim De Coninck.

Keihard werken om de eindjes aan elkaar te knopen, bleek na enkele maanden nog de enige optie. “Ik ben daardoor buiten mijn gezin beginnen staan. Ik had amper nog echt contact met mijn kinderen, en ondertussen had mijn vrouw ook geen goesting meer om mij graag te zien”.

2,5 jaar na de scheiding met zijn vrouw heeft Tim bijna al zijn schulden van Zoyoko afbetaald, en kan hij eindelijk terug nieuwe dingen doen. “Ja, dat is deels een mislukking geweest, maar spijt… dat heb ik zeker niet. Omdat het mij vandaag op een punt brengt dat ik gelukkiger ben dan ooit. Vandaag ben ik er wél voor mijn kinderen, zij het in beperktere mate, maar ik ben er naar mijn gevoel wel meer dan dat ik er vroeger ooit zou geweest zijn. Ik werk nog steeds keihard, maar als mijn kinderen hier zijn, ben ik gewoon huisman.

“Ik vind knikkeren met mijn kinderen vandaag even interessant als het uitbouwen van een bedrijf”

Vandaag zoekt Tim naar menselijkheid in alles wat hij doet. “Het is gewoon.. als die prioriteiten juist zitten, heb je het gevoel dat het trager vooruit gaat, en toch ook veel sneller.”

Bekijk het volledige Tumble verhaal hier.
Bekijk de vorige afleveringen van Tumble Talks hier.

Wil je nieuwe afleveringen als eerste in je mailbox ontvangen? Laat je e-mailadres achter: http://bit.ly/in_avant_premiere

Comments

comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER