Thomas D’hooge wil mensen terug leren genieten van de kleine dingen

Rutger van ‘Tumble Talks‘ interviewt ondernemers die eerlijk vertellen over hun gefaalde startup. Tumble Talks brengt deze eerlijke verhalen in beeld zodat andere startende ondernemers ervan kunnen leren, en niet dezelfde fouten maken. In aflevering 008 sprak Tumble Talks met Thomas D’hooge over zijn verhaal achter The Pop-Up Hotel. 

 

Ontroerend. 100% eerlijk. En 100% puur. Alleen zo valt het gesprek met Thomas te omschrijven. Ondanks zijn lange baard – wat in eerste instantie een ruige, moderne Viking doet vermoeden – moet het niet gemakkelijk geweest zijn voor Thomas om zichzelf zo bloot te geven op camera. Chapeau!

Een wit blad

“We zijn begonnen met een wit blad. Mijn mede-oprichter wou design thinking gaan toepassen op business modelling. Voor mij was dat nogal abstract. Daarnaast lag de focus van mijn mede-oprichter eerder op onze expertise. Dat was voor mij een tone of voice die niet werkt. Ik geloofde veel meer in co-creatie”, vertelt Thomas.

Uiteindelijk loopt het na een jaar slecht af. Thomas’ mede-oprichter beslist eenzijdig om ermee te stoppen – of toch met Thomas… In 2015 ging Thomas door een ernstige depressie.

“Ik was kapot. Ik zat hoog, en plotseling zat ik nergens. Ik zat op de ziekenkas, in godsnaam!”

“Ik heb in dat jaar letterlijk 60% van mijn tijd in de zetel doorgebracht. Elke twee weken zat ik samen met psychologen en zelfs een psychiater. Maar dat praten hielp niet. Uiteindelijk was mijn probleem daar niet mee opgelost. Het is onder impuls van de dokter – wie ik echt eeuwig dankbaar ben – dat ik terug ben gaan genieten van de kleine dingen. En dat is effectief eens gaan wandelen in een bos bijvoorbeeld. Ik heb mij in die periode ook een vierkante meter tuinierbak gekocht, om sporadisch te beginnen vroeteren in d’eirde“, vertelt Thomas op zijn sappigste West-Vlaams.

Beetje bij beetje worstelde Thomas zich door deze moeilijke periode. Vandaag wil Thomas iets gaan doen met alles wat hij in dat moeilijke jaar meemaakte. Hij wil mensen terug leren genieten van de kleine dingen in de natuur: slapen onder de sterren, praten rond het kampvuur,… .

In de zomer organiseert Thomas – samen met een team van vrijwilligers – de eerste editie van The Pop-Up Hotel. Meer informatie vind je op http://www.facebook.com/thepopuphotel.be. Daarnaast is Thomas ook bezig met de opstart van een nieuw bedrijf, Unthinkable, waarmee hij zich opnieuw vastbijt in design thinking, creative problem solving en trendwatching.

Bekijk het volledige Tumble verhaal hier.
Bekijk de vorige afleveringen van Tumble Talks hier.

Wil je nieuwe afleveringen als eerste in je mailbox ontvangen? Laat je e-mailadres achter: http://bit.ly/in_avant_premiere

Comments

comments