Getest: work that body met de TomTom Runner 3

Intussen is het tweede deel van de zomervakantie ingegaan en voor wie nog niet helemaal tevreden is met zijn of haar summer body, kan daar nu nog steeds verandering in brengen. Hoe? Met de TomTom Runner 3.

Volgens heel wat voedingsexperts is de combinatie van sport en voeding de key naar het “perfect gezonde” lichaam. Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard, maar no worries, de TomTom Runner 3 geeft je nét dat nodige duwtje in de rug. MEET ME Magazine zag, testte en keurde goed.

TomTom Runner 3?

De TomTom Runner 3 is het ideale sporthorloge voor de (sportieve) mannen en vrouwen onder ons die hun motivatie verloren zijn. Met het horloge krijg je real time informatie over je loopsessies, maar ook zwem- en fietssessies. Daarbovenop meet het horloge 24/24 jouw aantal stappen, actieve minuten, afstand, verbrande calorieën én slaap. En onder het motto save the best for last: de Runner 3 beschikt over een intern geheugen waarmee je een playlist met maar liefst 500 tracks kan opslaan die je kan beluisteren via de bijhorende bluetooth oortjes.

In tegenstelling tot sommige impressionante (lees: gigantische) sporthorloges, heeft de TomTom Runner 3 een elegant zwart design met fluorescerende groene binnenband. Binnenin zit een ingebouwde hartslagmeter. Say no to geklungel met hartslagbanden!

Als laatste is er ook de mogelijkheid om routes op je sporthorloge te uploaden zodat je tijdens je jogsessie de weg niet kwijt raakt. Wil je dezelfde route nog eens opnieuw lopen? Dat kan, de Runner 3 slaat je gelopen routes op.

Let’s start

Het gebruik van het horloge is vrij straight forward. Uiteraard is the first thing to do het opladen ervan (dit duurt een drietal uur en is zeer handig aangezien je de meter simpelweg uit het bandje kan klikken). Vervolgens surf je naar de TomTom-website, maak je een profiel aan en stel je je persoonlijke doelen in. Eens je horloge opgeladen is, koppel je hem met de bijhorende draad aan je pc en start de synchronisatie automatisch. (Voor zij die graag nog specifieker worden geholpen bij het opstarten van het horloge: via de TomTom-website browse je naar de pagina ‘Aan de slag’. Daar wordt gedetailleerd uitgelegd hoe je het horloge moet instellen.)

Vervolgens downloadde ik de TomTom sports connect app op mijn smartphone. Een handige extra waar je een overzicht krijgt van al je voorbije activiteiten, waarden en doelen.

Als laatste maakte ik werk van de het muzikale aspect van het horloge. Niets leuker dan lopen met een up-tempo song, ook al ben ik eigenlijk geen echte muziekfanaat. Itunes en ellenlange playlists zijn me dus vrijwel onbekend. Toch draaide ik voor de test even mijn muziekknop aan! En eigenlijk is het heel simpel. Open de TomTom sports connect app en koppel het horloge aan je laptop. Vervolgens scant het horloge automatisch al je bestaande playlists. Indien je nog geen bestaande playlist hebt, maak je die het beste aan. Wanneer het horloge gescand heeft opent de app automatisch het correcte venster waar je een overzicht krijgt van alle afspeellijsten (aan de linkerkant). Als je een bepaalde playlist wil overzetten op het horloge hoef je enkel maar op het +-teken te duwen en vervolgens start het overzetten automatisch. (Het horloge is compatibel met Itunes en Windows Media Player.)

Let’s test

Vol goede moed en met het sporthorloge aan de pols begon ik aan een nieuwe (en zoveelste) sportperiode. Bikini body here I come! De real time informatie was een schot in de roos en zorgde ervoor dat ik elke keer opnieuw dat stapje, of eerder loopje, verder ging. Ook de heart rate is een echt aanrader: je weet meteen waar en wanneer je jezelf te veel pusht. Maar de grote winnaar is toch wel het muziek-aspect.

 

PLUSPUNTEN

  • Intern muziek geheugen
  • Real time informatie
  • Strak design
  • Bluetooth oortjes
  • Ingebouwde hartslagmeter
  • Licht
  • Prijs-kwaliteit
  • Routes uploaden en opslaan

MINPUNTEN

  • Waarden niet altijd even representatief en gedetailleerd (hartslagmeter)
  • Beperkte handleiding

Het verdict

Voor vrouwen of mannen die op zoek zijn naar een gezonder en sportiever leven is de TomTom Runner 3 een echte aanrader! Het heeft alle nodige basissnufjes en geeft de nodige boost en begeleiding tijdens het sporten. Ook het muzikale aspect is een grote plus! Voor de die hards onder ons is het horloge misschien nét iets te gelimiteerd.

Net zoals mij geen muziekfanaat of gewoonweg zin in wat nieuwe inspiratie? Hieronder alvast enkele up-tempo sport songs!

Playlist Sport (Spotify)

Mama – Jonas Blue, William Singe
Hot2Touch – Felix Jaehn, Hight, Alex Aiono
Places – Martin Solveig, Ina Wroldsen
No Lie – Sean Paul, Dua Lipa
Swish Swish – Katy Perry, Nicki Minaj
Don’t Give Up – Fred Falke, Jake Isaac

Comments

comments