Meet Me Magazine heeft me de taak gegeven om een powerbank uit te testen. Met veel plezier, denk ik dan! Maar dan wordt de volgende vraag gesteld: “welke powerbank wil je juist?”. En toen wist ik minder goed wat te zeggen. Daarom heb ik eens wat extra research gedaan en koos ik voor de PowerStar 9000 mAh (kostprijs 28,95 euro). Waarom koos ik voor die powerbank? Er zijn enkele factoren waar we ons van bewust moeten zijn. Ik leg het even uit:

1. Wat is het vermogen (aantal mAh) van jouw apparaat?

Het spreekt voor zich dat batterijen in telefoons een kleinere capaciteit hebben dan die in bijvoorbeeld een laptop of tablet. Een powerbank voor een telefoon vinden is dus makkelijker dan voor bijvoorbeeld een laptop. Om een telefoon op te laden moet een powerbank een capaciteit hebben van 1500 mAh of meer. Daarnaast dient het toestel ook voorzien te zijn van een USB-uitgang; hoewel het ook logisch klinkt, zijn er powerbanks die specifiek gemaakt zijn voor laptop en/of tablet.

Ik opteerde voor een powerbank van 9000 mAh. Dit laat mij toe om de powerbank vaker op te laden, zonder het steeds in het stopcontact te steken. Met 9000 mAh kan een smartphone ongeveer drie keer worden opgeladen zonder de powerbank opnieuw te moeten opladen; bij 10.000 mAh is dit vijf keer.

Side note: Alles onder 10.000 mAH wordt daarom aangewezen voor telefoon, GSP of Nintendo/PSP’s. Voor een tablet wordt al gekeken naar 12.000 mAh. Een laptop heeft minstens 15.000 mAh nodig.

2. Draagbaarheid

In vergelijking met andere powerbanks, vind ik de draagbaarheid van PowerStar 9000 mAh een groot pluspunt. Het heeft de vorm van een iPhone of, in mijn geval, een OnePlus One. Daarom voelt het alsof je een extra GSM bij de hand hebt. Wanneer je dit vergelijkt met de ronde vorm van bv. de Puro, ben ik meer dan tevreden met mijn keuze. Ook de LED-lampjes zijn erg handig. Die vertellen namelijk steeds hoeveel stroom er nog in de bank zit.

3. Is mijn gsm compatibel?

Vrijwel elke GSM is compatibel met de PowerStar. Van iPhone, iPad tot Samsung en mijn OnePlus. Op de volgende webstore, waar het product gekocht kan worden, staat een uitgebreide lijst: Storesquare.

4. Nadelen

Heeft de powerbank nadelen? Helaas wel. Er wordt geen adapter voor het stopcontact meegeleverd, dus alles dient te gebeuren via USB. Daarnaast, en veel meer van belang, duurt het relatief lang om de powerbank op te laden. Een ander nadeel, in vergelijking met gelijkaardige producten, is dat er slechts 1 GSM kan worden opgeladen.

Conclusie

Overall: ik raad de PowerStar 9000 mAh met veel plezier aan. Voor net geen 30 euro krijg je een kwalitatief product, dat makkelijk draagbaar is. Een lege smartphone kan je zonder problemen toevertrouwen aan de PowerStar. Wanneer je het vergelijkt met producten die in dezelfde prijsklasse vallen (bv. TP-Link), is het gemak die de PowerStar met zich meebrengt, veel hoger. Dat het lang duurt alvorens de powerbank opgeladen is, blijft wel een nadeel. Dat er slechts één toestel mee kan worden opgeladen, is ook zonde. Maar dat bederft de pret niet. Ik blijf fan.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees onze disclaimer

 

Comments

comments

Vorig artikelCath Luyten en Sandrine Dans vallen voor Fïnley
Volgend artikel4 tips waardoor jij wel aan sporten toekomt
Gertjan Verdickt
Ik ben Gertjan Verdickt, PhD in Finance aan de Universiteit Antwerpen. Mijn professionele specialisatie ligt in bank- en beurswezen. Met mijn twee jaar ervaring bij KBC Securities, KBC Asset Management en Candriam Investor Group heb ik al kunnen proeven van de professionele wereld. De beurs is mijn passie, wat zich ook vertaalt in mijn boekenkast. Van financiële lettersoepen, tot bedrijfspsychologie en filosofische statistiek. Alles belandt ooit op mijn nachtkastje. Via de Universiteit Antwerpen heb ik al les kunnen volgen aan Stanford University, London School of Economics en University of St. Gallen. Die ervaring draagt bij tot mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik ook al hele stukken van de wereld kunnen zien. Die passie voor reizen trekt zich ook in mijn privésfeer door, met een grote voorliefde voor Latijns-Amerika. Die blik op de wereld wordt ook in mijn goede-doel-project Run for MS vergroot. Sinds 2 oktober 2016 loop ik een jaar voor en met MS-patiënten. De grote apotheose van mijn project is het lopen van de Ice Marathon op Antarctica, 24 november 2017. Het doel van mijn project is om geld in te zamelen voor MS-Liga Vlaanderen.