Recept: Avocado-eiersalade

Naast het bakken hou ik me ook heel graag bezig met gezonde voeding.
Je concentreren op hetgeen wat je lichaam echt nodig heeft en er toch iets lekkers van maken is iets wat de meeste mensen moeilijk vinden. Speciaal voor hen heb ik dit gemakkelijke receptje voor een frisse en voedzame salade op de boterham (liefst puur volkoren, spelt of crackers om het gezond te houden hé???? )

avocadosalade
Ik ben natuurlijk geen voedingsdeskundige dus voor meer informatie over hoe gezond avocado’s en eieren zijn kan je altijd wat info vragen aan het internet. Over eieren is er heel veel discussie, maar dat is allemaal afhankelijk van hoe je verdere eetpatroon er uit ziet. Dus als je al heel wat cholesterol naar binnen steekt, kan je ook gewoon het eigeel weglaten. Vetten heb je zeker nodig in een evenwichtig voedingspatroon en avocado’s zitten boordevol gezonde vetten. YAAAAY! Leve avocado’s. Ik heb ook vaak wat ijzer tekort en daarvoor zijn avocado’s ook echt een aanrader (heb ik van horen zeggen).

Wat heb je nodig? 

3 hardgekookte eieren  (al dan niet zonder eidooier)
2 granny smith appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 grote of 2 kleine rijpe avocado’s (hier is een trucje om de rijpheid te testen)
1 el (magere) griekse yoghurt
1 el limoensap (hier nog een trucje)
2 kleine sjalotjes, heel fijn gesneden
1 tomaat, geconcasseerd
1/2 tl mosterd
kruiden: veel peper, kruidenzout, koriander (verse maakt dit gewoon top!), 1/2 tl gedroogde basilicum, mespuntje cayennepeper

Zo ga je te werk:

Plet de hardgekookte eieren en avocado met een vork.
Meng  yoghurt, limoensap, mosterd en kruiden er bij.
Roer de overige ingrediënten erdoor.
KLAAR!

Tip: als je de salade niet direct wenst te gebruiken (al is dat wel aangeraden) kan je de pit van de avocado in de salade duwen zodat het minder tot niet zal verkleuren.

Heb jij ook een overheerlijk recept dat je met ons wil delen? Stuur ons een mailtje!

Comments

comments