Ik wou al heel lang een Pavlova maken en deze week heb ik er mij eindelijk eens aan gewaagd. Inspiratie vond ik op de Allerhande website, welke altijd een goede bron is om gemakkelijke recepten te vinden.

Ik paste het recept een beetje aan (lees als: minder suiker) en voegde er mijn eigen kleine touch (lemon curd!) aan toe.

Dit heb je nodig:

  • 5 eiwit
  • 200 gr suiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 250 ml verse room
  • 16 gr vanillesuiker
  • fruit naar keuze
  • lemon curd (optioneel)
Pavlova
© Roeckie’s World

Zo ga je te werk:

Splits de eieren en klop het eiwit op tot de de schuim glanst. Voeg nu maïzena en witte wijn azijn toe en meng alles goed door elkaar. Teken twee cirkels op een vel bakpapier en schep het mengsel tussen beide lijnen.

Pavlova
© Roeckie’s World

Verwarm de oven voor op 150 graden maar verlaag de temperatuur naar 120 graden op het moment dat je de krans in de oven steekt. Laat nu ongeveer een uur en half bakken.  Open tussendoor af en toe de deur van de oven om wat lucht te laten ontsnappen.

Laat de Pavovla afkoelen in een gesloten oven. Klop de slagroom met vanillesuiker stijf en doe wat lemon curd bovenop. Dek het geheel af met een overvloed aan fruit.

Pavlova
© Roeckie’s World

*Dit artikel is eerst verschenen op roeckiesworld

Heb jij ook een overheerlijk recept dat je met ons wil delen? Stuur ons een mailtje!

Comments

comments