Paradise City Festival: 3 dagen feest

Voor Paradise City ziet de toekomst er rooskleurig uit. Als we immers met z’n allen samenwerken om onze gezamenlijke ecologische voetafdruk te verkleinen dan is er geen reden tot pessimisme! Met deze derde editie lijkt het groenste der festivals overigens een vaste waarde te zullen worden op de Belgische festivalkalender en lijkt ook het publiek overtuigd van het groene-maar-niet-geitenwollensokken concept. Paradise City bewijst dat duurzaam organiseren wel degelijk mogelijk is en dat dit niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit van de line-up of van de algehele festivalbeleving. Wel integendeel zelfs.

Paradise City What?

Paradise City werd voor het eerst georganiseerd in 2015. Het festival onderscheidt zich van andere muziekfestivals door haar idyllische locatie (het Kasteel Ribaucourt in Perk) en het duurzame karakter. Paradise City wil een future proof festival zijn en stelt alles in het werk om haar ecologische voetafdruk tot een absoluut minimum te beperken. Naast het gebruik van groene energie, het beperken van afval en het aanbieden van ecologisch verantwoorde catering, wordt dit extra onderstreept door het gebruik van gezuiverd kraantjeswater (in plaats van water in plastic flessen) en het ontbreken van drank- en foodtickets (alle betalingen gebeuren elektronisch via het festivalbandje dat kan worden opgeladen). In 2016 werd Paradise City voor haar aanpak beloond met de OVAM GroeneVent Award.

3 dagen feest

Net zoals de voorbije twee edities, brengt Paradise City ook dit jaar weer een gezonde mix van gereputeerde en opkomende DJ’s en live artiesten. Verdeeld over drie dagen en drie stages (2 DJ stages en 1 live stage) wordt het festival ook deze keer een muzikale ontdekkingsreis in een magisch kader.

Voor muzikale fijnproevers

Op Paradise City is energie op de dansvloer één van de prioriteiten, maar met de live stage wil de organisatie er ook voor zorgen dat de mensen weer gaan luisteren en genieten van een echt live optreden. Het festival wil de fijnproevers van elektronische muziek op de wenken bedienen met warme house, melodische techno, opzwepende disco en diepe elektro. Paradise City brengt een flinke hap underground muziek, maar wil die tegelijk ook ontsluiten voor een breder publiek.

Lokale stage hosts

De organisatoren kiezen ervoor te werken met lokale stage hosts: lokale promoters of labels die hun eigen muzikale wereld creëren en die elk ook een bepaald publiek aanspreken. Zo wordt er samengewerkt met Love; een concept van het Brusselse ATTAR!, SILO uit Leuven dat een iets pittigere line-up met grote kleppers serveert, Moodfamily X Roots of family uit Gent brengen op de live stage melodische techno en Play Label records gaat de Chicago House tour op. Tenslotte serveert Ketaloco een 100%Belgische line-up.

Live Acts

Recondite: momenteel één van de meest populaire live artiesten binnen de electroscene en op nummer 2 van beste live acts volgens Resident Advisor.

Sinners (N’To & Joachim Pastor): voor het eerst zullen deze twee Fransen hun nieuwe project Sinners in België ten berde brengen.

Nosaj Thing: één van de grote namen uit de elektronische beat scene van LA die ook reeds tracks voor Kendrick Lamar, Chance the Rapper en Kid cudi produceerde.

HVOB: het Oostenrijkse duo Anna Müller en Paul Wallner speelde ook al op de eerste editie van Paradise City. Inmiddels groeide HVOB uit tot een gevestigde waarde, verkochten ze de AB uit en brachten ze recentelijk hun eerste album (SILK) uit.

Moscoman: de chef van het opkomende Israëlische label Disco Halal zal een van de Paradise City podia bestijgen met full live band! Een primeur voor België. Moscoman brengt een unieke sound die het midden houdt tussen rock & roll, disco en house, dit alles geserveerd op een bedje van Midden-Oosten

Giorgia Angiuli: girl power met deze Italiaans dame; een rijzende ster aan het muziekfirmament. Giorgia brengt verslavende, speelse muziek en bedient zich hierbij van de meest bizarre tuigen, waaronder moogs en speelgoedinstrumenten. Een lust voor het oor én het oog!

Sebastian Mullaert & Ulf Eriksson: Mullaert – een Zweed en bekend als de helft van Minilogue – zal samen met Ulf Eriksson een twee uur durende live sessie brengen. Verwacht je aan een rustgevende, zen-achtige muzikale trip; een zalige fysieke en emotionele ervaring tegen de betoverende achtergrond van het kasteel van Perk..

Gabriel Ananda: melodische techno met een ziel van een Duitse DJ die al heel wat jaartjes meedraait en op de grootste festivals speelde. Tekende ook samen met Maceo Plex en Dominik Eulberg voor enkele klassiekers. Op Paradise City zal Ananda een volledige live set spelen – behoorlijk uniek en geheid iets om naar uit te kijken.

En de Belgen?

Uiteraard ook dit jaar een klein beetje terecht chauvinisme op Paradise City in de vorm van een mooie selectie uit de crème de la crème van de Belgische techno scene. Met live acts van SKY H1, Stavroz, Amyn en Harted.

DJ sets

Omar S: deze legende uit Detroit staat bekend om zijn lichtjes briljante producties en wordt door tal van collega’s op handen gedragen. Omar S bracht vorig jaar nog het album The Best uit.

Âme: Kristian Beyer is de DJ-helft van Âme en samen met Dixon ook de baas van het meest vooraanstaande label (Innervisions) uit Berlijn.

John Talabot: een van de absolute revelaties van de laatste jaren. De Spanjaard mixt verschillende stijlen door elkaar tot een organisch en dansbaar geheel.

Agoria: voor het tweede jaar op rij staat deze Franse house en techno legende op Paradise City.

Jeremy Underground: met Jeremy neemt het festival een zijweggetje richting disco en

Chicago house. Te verwachten zijn exquise platen en een set die als geheel een reis vormt.

Denis Sulta: DJ uit Glasgow die momenteel ultra hot is. Ten bewijze daarvan: Dennis Sulta was dit jaar de hoogst genoteerde nieuwkomer in de Resident Advisor DJ top 100 poll. House van de bovenste plank kortom!

Kornél Kovacs: DJ, producer en chef van het Zweedse label Studio Barnhus. Niet meteen de usual festival suspect, maar vergeet niet dat Kovacs verantwoordelijk was voor enkele van de grootste dance hits van de jongste jaren (Szikra en Pantalon).

Tickets voor Paradise City zijn beschikbaar via:
paradisecity.be/tickets
en kosten 48 euro voor een dag of 85 euro voor de drie dagen (99 euro inclusief camping) voor de early birds.

 

Comments

comments