Modieus rijplezier voor hipsters en andere stervelingen

Het in 2009 in Australië opgerichte fietsenmerk LEKKER begint stilaan wereldwijd rubber aan de grond te krijgen bij het fietsend stadsvolkje. Het basisidee: men neme een beproefd designrecept – de Hollandse fiets (°1885) – en voere deze uit in lichtgewicht aluminium, voorzien van moderne onderdelen. Het resultaat is een betaalbare, hippe tweewieler die voldoet aan de noden van zelfs de meest veeleisende pendelfietser.

Lekker ontsproot aan het brein van enkele Nederlandse fiets aficionados. Een van hen, Meindert Wolfraad, ruilde rond de millenniumwissel Nederland in voor het Australische Bondi Beach. Hij vond er alles wat hij ooit had kunnen dromen. Behalve een fiets. Uiteraard waren er fietsen beschikbaar down under, maar niet wat hij voor ogen had: een solide, kwalitatief ijzeren ros. Een fiets die tegelijk comfortabel en mooi is. Retro, maar tegelijk tijdloos. Een rijwiel waarmee hij zich naar en van het strand kon verplaatsen, naar het werk, naar de winkel, naar een vriend en uiteindelijk ook weer naar huis. Uiteindelijk kocht Meindert een fiets van een Nederlandse vriend, waarmee meteen de aandeelhoudersstructuur van Lekker vast lag.

 

Born in Amsterdam

De talrijke en unaniem lovende reacties op de aankoop, inspireerde het duo om kwalitatieve, stijlvolle en coole fietsen in Australië te introduceren. Het moesten lekker rijdende en dito ogende tweewielers worden. In 2009 werd de eerste lading geleverd. Naar een naam was het ook niet lang zoeken: LEKKER omschreef exact waar het product voor stond en nog steeds staat. De baseline “Born in Amsterdam, raised in Australia”, bekte daar vervolgens prima bij. Het merk werd dus eerst geïntroduceerd in Australië en Nieuw-Zeeland en vond officieel pas dit jaar haar weg naar de lage landen, ondanks het Hollandse DNA ervan.

1 bike, 1 world

Lekker fietsen worden ontworpen met lokale noden in het achterhoofd. Die verschillen uiteraard van land tot land en van stad tot stad, maar door alle input mee te nemen in het designproces ontstaat een soort universele fiets die het beste van alle werelden in zich verenigt. Het helpt natuurlijk ook dat beide vennoten precies aan de andere kant van de aardkloot wonen. Al brengt ook Niels – die in Amsterdam woont – maar wat graag enkele maanden per jaar down under door. Niet toevallig in de winter, wanneer het in Australië zomert…  

Lekker biedt wereldwijd slechts één enkele, identieke collectie aan. Bezoek je de winkel in Sydney, of deze in Amsterdam, of – in 2018 – in LA, dan tref je daar exact dezelfde modellen en kleuren aan. Naast enkele fysieke winkels, verkoopt Lekker vooral online en levert het merk wereldwijd door-to-door. Door het uitschakelen van de tussenhandel, kan Lekker dus heel scherpe prijzen hanteren. Qua levering kan de klant kiezen tussen volledig rijklaar of 85% rijklaar. In alle gevallen wordt de fiets geleverd met heldere instructies en hoef je geen ingenieursdiploma te hebben om je ros te monteren als je voor de laatste optie kiest.

Het LEKKER gamma

Vandaag bestaat het LEKKER assortiment uit 3 modellen: de SPORTIEF, beschikbaar in een dames- en herenuitvoering, de JORDAAN voor dames en heren en de AMSTERDAM voor heren. De standaarduitvoering van al deze fietsen kan hierbij worden aangepast met persoonlijke upgrades zoals een leren zadel (beschikbaar in diverse uitvoeringen en kleuren), leren handvatten, een achterdrager, dubbele standaard, een zadelpen met ingewerkt LED-licht, een dubbel slot, etc. Daarnaast biedt Lekker ook enkele modieuze accessoires (mandjes, rugzakken en zelfs sweaters) die een perfecte aanvulling vormen op de fietsencollectie.

SPORTIEF DAMES

De Sportief damesfiets beschikt over 3 versnellingen en is beschikbaar in pastelgroen, pastelblauw, zwart en ‘hothouse green’. De fiets is opgetrokken uit aluminium en dus zeer licht (max. 12 kg) en roestvrij. Hij beschikt over Shimano handremmen voor en achteraan (vooraan velg- en achteraan trommelrem), een onderhoudsarme, lichtgewicht Shimano Nexus versnellingsnaaf, LED-verlichting en een hippe voordrager. De Sportief is een moderne klassieker, afgemonteerd met hoogwaardige componenten en onderscheidend door het vintage design, aangevuld met de kwaliteit en het comfort van nu.

Kostprijs (excl. transport): 498 euro

SPORTIEF HEREN

Deze retro, vintage klassieker is beschikbaar in 3 opvallende kleuren (Classic Black, Deep Blue en Glacier Grey). De heren-Sportief is standaard voorzien van een Shimano 3 of 7 speed versnellingssysteem en uitgerust met een aluminium voordrager. De aluminium afwerking van stuur- en zadelpen, spatborden en frame zorgen voor een duurzaam en lichtgewicht karakter. De semi-upright zitpositie is comfortabel, zonder aan snelheid in te boeten. De Sportief voor heren is voorzien van premium LED verlichting voor- en achteraan kan optioneel worden uitgerust met een achterdrager. Een uniek design, speciaal ontwikkeld voor een dynamische, stedelijke omgeving.

Kostprijs (excl. transport): 498 euro voor de 3-speed en 598 euro voor de 7-speed

JORDAAN (dames en heren)

De LEKKER Jordaan is de moderne variant van de welbekende oerklassieke Nederlandse transportfiets. Een karakteristiek ontwerp, ontwikkeld met hedendaagse technieken maakt de Jordaan misschien wel tot de meest duurzame stadsfiets in zijn soort. De Jordaan heeft de bekende geometrie en vormgeving van een transportfiets: functioneel, duurzaam en veelzijdig door het ruime aluminium (100% roestvrij) frame en Shimano 7 speed versnellingssysteem, maar is onmiskenbaar stijlvol en uitgevoerd in 4 eigenzinnige kleurstellingen voor dames: pastelgroen, pastelblauw, zwart en ‘candy red’ en in mat zwart voor heren.

De Jordaan is voorzien van een onderhoudsarm versnellings- en remsysteem, comfortabel gelzadel en standaard LED verlichting op batterij. De fiets werd ontwikkeld aan de Australische kust, met dus de noodzaak tot het gebruik van 100% roestvrije componenten. De brede anti-lek banden zorgen daarenboven voor de meest comfortabele rit ever!

Kostprijs (excl. transport): vanaf 598 euro

 

AMSTERDAM HEREN

De Amsterdam Series is ontworpen met behendigheid, snelheid en stijl in gedachten. Een lichtgewicht aluminium frame (de single speed weegt net geen 10 kg) voorzien van een krasvaste coating, volledig geïntegreerde handlebar stem en comfortabele geometrie maakt de Amsterdam Series tot een snelle en stijlvolle stadsracer slash commuter bike. En dit voor een heel erg interessante prijs!

De Amsterdam is beschikbaar in een stijlvolle Single Speed edition of 3 Speed uitvoering en komt in een drietal kleurstellingen.

Eerstdaags is ook de speciale reeks Amsterdam Elite beschikbaar; uitgevoerd met een Gates Belt Drive (kevlar aandrijfriem), schijfremmen en een revolutionair NuVinci naadloos schakelsysteem met schier oneindig veel versnellingen…

Kostprijs (excl. transport): vanaf 448 euro

Verkooppunten:

Scoop Store Antwerpen
Kloosterstraat 66
2000 Antwerpen

Of online via www.lekkerbikes.com

 

Comments

comments