Kadonation founders - Fabrice Guillermin en Jelle Van Roosbroeck

Throwback naar december 2014, Fabrice was verantwoordelijk voor het cadeautje van een jarige vriendin. Zoals dat gaat had hij iedereen opgetrommeld om samen te leggen zodat ze één groot cadeau konden geven. Zoals dat ook gaat, verliep het samenleggen niet erg vlot. Fabrice moest de dag van het feestje nog voorschieten, maar het cadeau was ondertussen niet meer in voorraad… #fail

“Dat kan beter!”, dacht Fabrice en in zijn hoofd begon het idee vorm te krijgen.

Fast forward naar 2016, na een testfase van een jaar is Kadonation dé tool waar je gemakkelijk, snel en veilig met vrienden kan samenleggen. Uniek in België en met veel potentieel voor het buitenland. En dat blijft ook bij investeerders niet onopgemerkt. Kadonation heeft er net een succesvolle investeringsronde opzitten en haalde €250.000 kapitaal op!

Wij spraken met Fabrice Guillermin en Jelle Van Roosbroeck, de drijvende krachten achter Kadonation.

Kadonation

Waar kunnen mensen Kadonation voor gebruiken?

Fabrice: Kadonation is te gebruiken voor alle gelegenheden waarbij je geld moet inzamelen met een paar mensen. Denk aan een groepscadeau voor de verjaardag, housewarming of trouw van een vriend of vriendin. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld met een groep op vakantie gaat, kan je bij Kadonation een groepspotje openen om zo van iedereen die meegaat het geld samen te brengen.

Jelle: Het verzamelde bedrag kan dan op drie manieren gebruikt worden. Er kan rechtstreeks bij één van de partners van Kadonation gekocht worden. Zo kan je cadeautjes kopen bij onder andere Connections, Zalando, United Brands, Ginsonline,… Als je liever de ontvanger zelf laat kiezen, kan je een ‘Kadobon’ kopen. Als laatste kan je er ook voor kiezen het bedrag over te schrijven naar een rekening.

Hoeveel gebruikers tellen jullie nu?

Fabrice: We hebben een 750-tal geregistreerde gebruikers die al één of meerdere keren hebben bijgedragen aan een groepspotje op Kadonation! Alles bij elkaar werd er via Kadonation tot op de dag vandaag al voor meer dan 17.000 euro aan geld voor cadeautjes, reizen of andere gelegenheden samengelegd.

Blik op de toekomst

 Als je terugblikt op de afgelopen 2 jaar, hoe zijn die verlopen?

Fabrice: De afgelopen 2 jaar zijn een rollercoaster geweest en het ziet er niet naar uit dat dat snel zal veranderen! Ik studeerde nog wanneer ik op het idee van Kadonation kwam, dus dat was al pittig op zich. Later kwam Jelle erbij om alles van finance en HR op zich te nemen. Ondertussen zijn we vennoten en hebben we net onze eerste kapitaalsronde succesvol afgerond! Het gaat met ups en downs, we hebben zeker onze tegenslagen al gekend. Maar we blijven doorzetten!

Wat zijn de toekomstplannen voor Kadonation?

Jelle: Groeien! Met als belangrijkste groei het aantal gebruikers van Kadonation. Maar ook ons team zullen we uitbreiden, we hebben net twee marketeers aangenomen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar een front- en back-end developer die kunnen helpen bij de optimalisatie van de website.

Fabrice: Ook willen we zo snel mogelijk Kadonation in het buitenland lanceren! We willen eerst in Nederland lanceren en zien eventueel mogelijkheden in de Scandinavische landen.

Jong ondernemerschap

Jullie zijn jonge ondernemers, hoe ervaren jullie dit?

Fabrice: Als iets heel positief! Hoe jonger je begint, hoe beter zou ik zelfs durven zeggen. In je studententijd kan je heel wat risico’s aan, omdat ze juist miniem zijn. Toen ik begon met Kadonation woonde ik nog thuis, had geen rekeningen, geen lening om af te betalen, geen kinderen om te onderhouden,… Als jonge ondernemer willen ervaren CEO’s je ook graag helpen, ze hebben zo veel ervaring en kennis opgedaan en delen die graag. En dat is een opportuniteit die je niet mag laten liggen!

Jelle: Ik sluit mij aan bij Fabrice! Hoe jonger je kan beginnen, hoe beter. Het start-up klimaat in België is ook zo veel veranderd de afgelopen jaren, je krijgt nu veel meer steun en begeleiding door allerlei verschillende initiatieven die je bijstaan. Zo hebben wij ook door accelerator ‘The Birdhouse’ de mogelijkheid gehad om 6 maanden in een kantoor te zitten en verschillende coachingsessies te krijgen waar we uit geleerd hebben.

Kadonation founders - Fabrice Guillermin en Jelle Van Roosbroeck

Ten slotte, hebben jullie nog tips voor jonge starters?

Jelle: Durf springen! Er zijn genoeg dertigers nu die spijt hebben dat nooit iets hebben ondernomen en het nu niet meer durven omdat ze een lening hebben en kinderen moeten onderhouden. Zorg dat je later geen spijt krijgt dat je niet hebt gesprongen.

Fabrice: Wees niet bang om grote namen in de business en van grote bedrijven aan te spreken. Het zijn uiteindelijk ook maar mensen die niet bijten. Ze kunnen jou zo veel raad en advies geven en hebben ook een uitgebreid netwerk om te raadplegen als jij met een probleem zit waar ze zelf niet meteen mee kunnen helpen.

En start niet alleen! Maar weet wel dat je een lange termijn relatie aangaat als je samen begint. Maak duidelijke afspraken, zowel voor wanneer het goed gaat als voor wanneer het slecht is.

Fabrice: Zorg dat het iets is dat je ontzettend graag doet. Anders hou je het niet vol! Er komen zo veel challenges bij. Vroeger kon je wenen om je lief die het gedaan maakte en slechte punten, dat lijkt nu allemaal zo banaal vergeleken bij bepaalde tegenslagen die je te verwerken krijgt bij het opstarten en groot maken van je bedrijf.

De mannen sluiten nog af met een cliché, maar wel één waar ze zelf waarheid in hebben gevonden: Follow your dreams!
Samenleggen voor een cadeautje doe je snel, gemakkelijk en veilig bij Kadonation

Comments

comments