Jorn Vanysacker: FOMO creëren bij investeerders is cruciaal om geld op te halen.

Rutger van ‘Tumble Talks‘ interviewt ondernemers die eerlijk vertellen over hun gefaalde startup. Tumble Talks brengt deze eerlijke verhalen in beeld zodat andere startende ondernemers ervan kunnen leren, en niet dezelfde fouten maken. In aflevering 009 sprak Tumble Talks met Jorn Vanysacker over zijn verhaal achter Rendeevoo.

 

Ondernemer Jorn Vanysacker trok in 2012 naar Londen om er samen met een vriend, George, een nieuw datingconcept Rendeevoo te lanceren. “We realiseerden ons dat de bestaande datingwebsites en apps eigenlijk niet willen dat je op date gaat. Want hoe meer tijd je spendeert op hun website, hoe meer geld zij verdienen”, vertelt Vanysacker.

Op korte tijd brengen ze een eerste versie van hun product op de markt en vanaf dan gaat het snel. Met een crowdfunding campagne haalt het duo £34.000 op om hun groei in Londen te versnellen en in de zomer van 2015 gingen ze op zoek naar vers kapitaal.

Maar dan gaat het mis.

Hun CTO geraakte in een persoonlijke situatie waarbij hij geen lager loon kon nemen. Jorn en George waren genoodzaakt om hem nog slechts parttime te laten werken, terwijl ze goed beseften dat FOMO creëren bij investeerders cruciaal was om geld op te halen. Alsof het nog niet erg genoeg was, geraakte het geld stilletjesaan ook helemaal op en de druk werd bijna ondraaglijk. “Het is toen dat we beslisten om een deadline te zetten: 23 september werd ons go/no go moment.”

Op 23 september 2016 had het duo £100.000 van de £500.000 verzameld. Jorn en George trekken de stekker uit Rendeevoo.

Vandaag is Jorn terug in België en kijkt positief terug op hun avontuur. Of beter: leerervaring. “We haalden altijd kleine bedragen op. Dat gaf ons steeds slechts een runway van 6 tot 8 maand. Bovendien zet dat zoveel druk op jezelf dat je jezelf richting een burnout toewerkt. Dat mag je zeker niet doen.”

Bekijk het volledige Tumble verhaal hier.
Bekijk de vorige afleveringen van Tumble Talks hier.

Wil je nieuwe afleveringen als eerste in je mailbox ontvangen? Laat je e-mailadres achter: http://bit.ly/abonneer-je-gratis

 

Comments

comments