Wat met je huisdier als je op reis gaat? Dit is Pawshake, de Airbnb voor huisdieren:

Heb je ook een vakantie gepland? Dan weet je dat je last-minute nog een aantal dingen zal moeten regelen. Je twijfelt wat je moet aanvangen met je huisdier? Omdat je je trouwe viervoeter niet twee weken lang bij een kennel wil steken, maar geen alternatief vindt? Gelukkig is er Pawshake, de Airbnb voor huisdieren!

Authentieke online marktplaats voor baasjes en petsitters

Pawshake is de start-up van Dries Coucke en Tanguy Peers, de voormalige algemeen directeur van eBay België. Die laatste runt het Gentse bedrijfje vanuit Silicon Valley, waar hij de opkomst van online marktplaatsen en de deeleconomie van dichtbij meemaakte. “eBay en Kapaza waren ‘algemene’ marktplaatsen”, vertelt hij aan Meet Me Magazine. “Toch zag ik ook een trend in de verticalisering ervan. Het succes van Airbnb bevestigde dat, en hetzelfde geldt voor de razendsnelle groei van Pawshake.”

In tegenstelling tot Airbnb geldt bij Pawshake dat de huisdiereneigenaar en de petsitter elkaar eerst moeten ontmoeten alvorens er gebruikt wordt gemaakt van de diensten. Ook kan enkel de eigenaar een beoordeling achterlaten bij de petsitter, en niet omgekeerd. “We waken streng over de authenticiteit van ons platform”, laat Peers weten. “Vertrouwen is waar Pawshake om draait – zonder peer pressure.”

Een visie die lijkt te werken: de start-up is vandaag actief in 19 landen, en naar eigen zeggen staat een verdere uitbreiding op het programma.

Hoe werkt Pawshake?

Gebruik maken van Pawshake’s diensten kan op drie manieren:

  • Jouw huisdier trekt in bij oppasser
  • De oppasser komt op regelmatige basis bij jouw thuis om het dier te verzorgen
  • De oppasser komt bij jou logeren, fulltime gedurende jouw vakantie. 

“Ik vind het vooral mooi om te zien hoe ruim onze doelgroep eigenlijk is”, zegt Peers. “Pawshake wordt gebruikt door millennials, maar net zo goed door gepensioneerden. Dat maakt dat we een actuele nood vervullen.”

Registreren is gratis. Meld je nu aan op Pawshake en vind steeds de juiste oppas voor je huisdier!

Comments

comments