Gary Vaynerchuk, voor vele ondernemers hét equivalent van succes. De Amerikaanse serie-ondernemer liet zijn familie-wijnbedrijf met een waarde van maar liefst 57 miljoen dollar stijgen. Hij investeerde al in verschillende ondernemingen, en bouwde ook zijn eigen digitaal agentschap VaynerMedia om tot een gevestigde waarde. Maar hoe bouw je nu zelf een carrière uit die je nog graag doet ook? We geven je tips regelrecht uit het brein van Gary V. zelf!

1. Benut jouw potentieel ten volle

“Be in tune with yourself. Be yourself and things will start to move forward” – zo sprak Vaynerchuk in 2016 op The Next Web Conference te Amsterdam. Ofte: zet maximaal in op je talenten en focus je enkel daarop.

Flink wat mensen voelen zich gevangen in hun huidige job. De wil om te veranderen is er, maar vaak kennen ze hun eigen passies en troeven niet. In verscheidene blogposts legt Gary uit hoe je jouw skills ontdekt en ten volle benut. Een tip: staar je niet blind op het verleden. Het feit dat je op school vaak 90% scoorde voor Engels, betekent niet dat je een geboren vertaler-tolk bent. Vaynerchuk windt er geen doekjes om: ‘I suck shit at 99% of stuff .. I just focus on the 1%’, klonk het eerder al.

2. Vergeet niet dat er geld moet verdiend worden

In een ovedreven gehypete start-up cultuur en in een omgeving waar ondernemerschap veelal wordt beschouwd als een trend, durft men te vergeten waar een bedrijf om draait: geld verdienen. Natuurlijk moet je je job graag doen en liefst er nog goed in zijn ook. Maar als je geen financieel gezonde onderneming kunt runnen, dan ben je eraan voor de moeite. “Zowel in de VS als in Europa zie ik veel ondernemers en bedrijven die enthousiast opscheppen over hun eigen bedrijfje en het ene evenement na het andere afschuimen”, stelde hij eerder. “In godsnaam: blijf je focussen op snelle inkomsten. Of het zal niet blijven duren.”

3. Zorg ervoor dat je acties even groot zijn als je dromen 

Vaynerchuk’s allergrootste droom? Aan het hoofd staan van de New York Jets, dus tellen zijn werkdagen de volle 18 uur die nodig zijn om dat streefdoel te bereiken. “Hard werken is en blijft het antwoord op al je dromen”, laat Vaynerchuk weten. “Je acties moeten even groot zijn als je dromen.” Op The Next Web Conference illustreerde Vaynerchuk hoe je dat advies kunt omzetten naar de praktijk. Zo dromen heel veel mensen over een freelance carrière, maar worden ze afgeremd omdat ze niet weten hoe eraan te beginnen. ‘Gewoon doen’, luidt Vaynerchuk’s advies. Hard werken zal het hoe dan ook zijn. Maar je bent tenminste je dromen aan het najagen.

Benieuwd naar meer over Gary Vaynerchuk en zijn inspiratie en tips? Neem dan zeker een kijkje op zijn persoonlijke website https://www.garyvaynerchuk.com/!

 

Comments

comments