Amsterdam. De stad heeft alles wat ieders hartje begeert. Je vindt er zowat alle winkelketens, charmante boetiekjes, schattige grachtjes, de beste foodhotspots en de origineelste (koffie)bars. De stad is een allegaartje van de leukste plekjes.

Verblijven in de hippe Nederlandse hoofdstad is hoe dan ook een must. Alle bezienswaardigheden zijn onmogelijk in een dag te proppen en, zeg nu zelf, wat is er fijner dan heerlijk genieten op hotel?

www.volkshotel.nl

Wie dan graag overnacht in een trendy, stijlvol en uniek hotel moet het Volkshotel proberen. Het is gelegen in Noord Amsterdam, waardoor je even aan de drukke binnenstad ontsnapt. In de buurt zijn leuke bars zoals Drovers Dog en voor lekker eten kan je in het hotel zelf terecht of in Rijsel, een hemels restaurant maar enkele straten verder. Maar geen paniek voor wie liever het centrum terug opzoekt. Op nog geen 20 meter vind je een metro die je moeiteloos naar het bruisende centrum brengt.

Het beste aan het hotel zijn ongetwijfeld de kamers. Naast de standaardkamers (die echt zo standaard niet zijn) zijn er nog negen thema kamers. Zo kan je verblijven in een “Cabin in the woods” of slapen in een fruitkist. Ook film- en muziekfanaten vinden er hun ding. En wie een romantische citytrip gepland heeft kan met zijn geliefde terecht in kamer “Soixante Neuf”, een naam die geen extra uitleg nodig heeft.

© “Cabin in the woods” by Mark Groeneveld
Johny Jukebox
“Johny Jukebox” – www.volkshotel.nl/nl

Na een heerlijke nacht kan je ontbijten op het dak van het hotel. Ik kan je verzekeren, je dronk je koffie nog nooit naast zo’n adembenemend zicht over Amsterdam. Het Volkshotel is dus een echte aanrader!

Hebben jullie nog reis- en verblijftips voor ons? Laat het ons weten!

 

Comments

comments