We eten steeds minder thuis en besluiten vaker om op verplaatsing te gaan eten. Eventjes googelen met het mobieltje naar het dichtsbijzijnde restaurantje met de beste recensies en we zijn vertrokken. Maar kennen jullie het concept van een thuisrestaurant waarbij je bij de chefkok thuis kan dineren al? 

Hemmat

“Hemmat”, wat in het zweeds “thuis eten” betekent, is het thuisrestaurant van Matthijs Mannaerts en Charlotte Kegels. Een naam die de jonge ondernemers met veel zorg gekozen hebben. Het klinkt niet enkel tof maar sluit ook nog eens perfect aan bij de scandinavische inrichting van de huiskamer van het koppel.

Hemmat houdt eigenlijk twee zaken in. Enerzijds is het een thuisrestaurant waar het jonge koppel 6 tot 8 personen ontvangt aan één tafel in hun eigen appartement in Antwerpen. Daar krijgen de gasten een vaste viergangenmenu dat Matthijs klaarmaakt terwijl Charlotte de gasten bedient.

Daarnaast kan je Matthijs en Charlotte ook inhuren om bij je thuis te komen koken voor een groep van 6 tot 10 personen. Het verschil met het thuisrestaurant is dat ze hier enkel voor het eten en de bediening zorgen en niet voor de drank. De bediening gaat hier ook een beetje verder door ervoor te zorgen dat de keuken spik en span achter gelaten wordt zodat jij je volledig kan focussen op je gasten.

Matthijs Mannaert

“We gaan zeker blijven ‘Hemmatten’ totdat we genoeg hebben gespaard om ons eigen restaurant te starten”

Zes maanden na de start van hun eigen thuisrestaurant kijken Matthijs en Charlotte met goede moed naar de toekomst. De zaken lopen veel vlotter dan ze ooit hadden durven dromen. Momenteel zijn alle beschikbare data zelfs al volzet tot en met juni.
Ook het samenwerken als koppel loopt heel vlot. “We horen wel eens vaker dat we een top team zijn en dat doet ons deugd.” zegt Charlotte.

Het ambitieuze koppel droomt ervan om ooit hun eigen restaurant te starten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over Hemmat vind je via Facebook of Instagram.


Hemmat Antwerpen
Kloosterstraat 181 B8
Antwerpen
matthijsmannaerts@hotmail.com

 

Comments

comments