Denk jij ook altijd aan die zoete smaak als je het woord pannenkoek hoort? Het ongezonde tussendoortje dat je vaak eet bij de oma, met lekker veel suiker erop? Het kan ook helemaal anders! Deze zoute pannenkoekjes op basis van havermeel en amandelmelk zijn makkelijk klaar te maken en ideaal als lunch of avondeten!

Wat heb je nodig?

• 5 eetlepels Havermout
• een mespuntje Zout
• 4 eetlepels Amandelmelk
• 1 Ei
• Smeerbare Geitenkaas
• Kokosolie
• Groene pesto
• Rucola
• Walnoten
• Parmaham
• Appel

Hoe ga je aan de slag?

Je hebt havermeel nodig. Dit is heel simpel te bereiden door havermout in een blender te brengen (of te mixen) tot fijn meel. Dit doe je met ongeveer 5 afgestreken eetlepels. Hier meng je wat zout doorheen. Nadien maak je een kuiltje en doet hierin het ei. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en mix alles tot een mooi geheel. Laat nadien even staan.
Om de pannenkoekjes te bakken, doe je wat kokosolie in een pan. Je kan zelf kiezen hoe dik je de pannenkoekjes bakt. Je kan ze dikker gieten zodat je ze makkelijk kan beleggen. Wil je ze oprollen, raad ik aan ze dunner te gieten.

Eens de pannenkoekjes mooi goudbruin zijn, kan je ze beleggen (zo rijkelijk als je wil). Start vervolgens met de geitenkaas, hierop een goede laag pesto, vervolgens een beetje rucola, een paar grofgehakte walnoten en dan wat appel en parmaham in fijne stukjes gesneden.

Ziezo: snel, origineel en lekker!

Comments

comments