Heb je niet veel geld, ben je flexibel en hou je van roadtrips?
Dan moet je zeker “Campervan relocation” eens googelen! Het concept is heel simpel: je moet een campervan binnen afzienbare tijd en voor een klein bedrag terugbrengen naar een bepaalde locatie. 

Campervan Relocation

Eigenlijk zijn dit de campers die vanuit de fabriek verplaatst moeten worden naar verhuurlocaties verspreid over Australia. De campers moeten verhuisd worden, oftewel: relocated, en voor die verhuizing kunnen de huurtmaatschappijen reizigers die in Australië een camperreis willen maken erg goed gebruiken…

Samen met 4 andere vrienden heb ik dit uitgetest! Eind september waren we in Darwin in Noord Australië en onze volgende stop was Perth, wat helemaal in Zuidwest Australië ligt. We hebben toen gezamelijk beslist om er een roadtrip van te maken, je weet wel; zo’n goedkoop mogelijke.

De website transfercar.com.au had net op dat moment een aanbieding om een luxe 6-personen camper terug te brengen naar Perth indien we bereid waren om de volgende dag al te vertrekken.

Marine Casas

Het is bijna gratis want we moesten maar 1 dollar per persoon betalen dus 5 dollar in totaal. Voor de veiligheid hebben we wel ook nog een verzekering aangenomen waarvoor we 250 dollar hebben betaald.
Tuurlijk waren we bereid om de volgende dag al te vertrekken. Dit was een buitenkans!
Er was wel een catch: de camper moest in Perth zijn binnen de 6 dagen. Als we er langer over zouden doen, moesten we een boete betalen per dag dat we langer onderweg waren.

Mijn ervaring

Het was een ge-wel-dige ervaring! In 6 dagen hebben we door de outback van Australie gereden voor bijna geen geld. De afstand die we hebben gedaan is te vergelijken met van België naar Syrië te rijden. Het was een lange en vermoeiende reis, maar het was het zeker waard! We zijn gestopt bij prachtige stranden, we hebben tijd kunnen maken om te snorkelen, we hebben de mooiste sterrenhemel in de outback ooit gezien en we hebben gereden in het bekende felrode zand naast wilde dieren zoals kangoeroes en zelfs kamelen! Dit was zeker één van mijn grootste avonturen tot nu toe.

marine casas

Bijna overtuigd om dit ook uit te testen?

Ik schrijf nog even de pro en contras neer zodat je weet waaraan je begint!

PRO’s:

  • Het is (quasi) gratis
  • Je kan kiezen tussen verschillende wagens en camper-vans (afhankelijk van de aanbiedingen)
  • Er valt veel meer te zien en te beleven dan in een vliegtuig
  • Je moet geen rekening houden met accomodatie

CONTRA’s:

  • Je moet bereid zijn om eventueel direct al de volgende dag te vertrekken
  • Er wordt een bepaalde tijdsduur opgelegd waardoor je niet zomaar overal kan stoppen wanneer je wilt

TIP: Let op met lange afstanden. 4.500 km was eigenlijk iets te ver en iets te lang

 

Meet Me Magazine volgt Marine het hele jaar lang tijdens haar wereldreis. We zijn blij met de gouden tip om eens een campervan relocation avontuur aan te gaan. Heb jij ook tips om goedkoop te reizen? Laat het ons weten!

 

Comments

comments