Geroosterde tomaten- paprikasoep

Geroosterde tomaten- paprikasoep

 

De stad wordt weer steeds kouder  en de herfst is nu iets waar ik dagelijks mee te maken heb. Ja,  de Uggs heb ik al  bovengehaald en gisteren had ik zin in warme soep. Wat een  een goede zaak is want op die manier heb ik eten voor ’s avonds laat of voor de after-training hungries;)

Dus ging ik voor een klassieke – romige geroosterde tomatensoep. En dit is de manier waarop ik deze maak.

 

 

 

Wat heb je nodig?

  • 6 grote rijpe tomaten
  • 3 (waarom niet 4;)) grote teentjes knoflook
  •  1 rode paprika
  •  1 ui
  •  Een blik tomatenblokjes
  •  Een scheutje balsamico azijn
  •  Veel olijfolie
  •  2 blokjes kippenbouillon
  • 25cl crème fraîche
  • zout peper
  •  1 klontje suiker
  • 1 theelepel  gerookte paprika (optioneel).
© Alicia van Coillie

Wat moet je doen?

Voordat je begint met de groenten  verwarm je best  de oven voor op 200 °C.
Was en snij de tomaten in 6 (een keer in tweeën en elke helft in 3). Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in grote repen.

Leg alles in een bakplaat met seizoen zout en olijfolie. Gebruik je handen om de groenten in olie en zout te dekken.Laat dit nu 20 minuten braden. Na 20 minuten besprenkel  je alles met balsamico azijn en steek je de plaat gedurende 10 minuten terug in de oven.

Hak in tussentijd de uien en bak ze in wat olijfolie tot ze zacht zijn. Zodra ze klaar zijn, voeg er dan geroosterde tomaten en paprika (en de sappen in de braadpan) evenals de tomaten in blik, suiker en kip bouillonblokjes met een halve liter warm water aan toe. Voeg ook gerookte paprikapoeder toe indien je dit wenst te gebruiken. Laat ongeveer 5-10 minuten sudderen en roer regelmatig.

Pak de mixer en meng tot er geen stukjes meer overblijven en voeg dan de room toe. Als de soep te dik is kan  je altijd een beetje extra water toe voegen.

Roer en serveer gloeiend heet! 🙂
Smakelijk!

 

Heb jij ook een overheerlijk recept dat jij met ons wil delen? 
Geef ons een seintje of vul ons formulier in!

Comments

comments