Terwijl vrouwen zich met gemak een stijlvolle maar frisse zomerlook aanmeten, is dat voor mannen al heel wat moeilijker. Deze do’s en dont’s helpen alvast bij het uitkiezen van een Summer proof garderobe!

Do

 • Lees het etiket van je kledingstuk of de productspecificaties wanneer je online shopt
  Het allerbelangrijkste wanneer je nieuwe zomerkleding koopt, is dat je rekening houdt met de materialen van je kledingstuk. In de zomer kies je namelijk best voor lichte stoffen die lucht doorlaten. Items uit katoen of linnen zijn hier de beste keuze. Een truucje om te checken of het kledingstuk luchtig en licht is: houd het in het licht en check of je erdoor kan kijken.
 • Dress appropriately
  Niet elke werkgever apprecieert het wanneer z’n werkgevers in korte broek op kantoor verschijnen. Gelukkig is de chino een perfect alternatief voor je short. Rol de broek een beetje op voor een gesofistikeerd effect.
Broeken via onlyformen.be
 • Bedek jezelf
  In de zomer hebben we allemaal al snel de neiging om zo bloot mogelijk gekleed te gaan, maar vergis je niet, het is net van groot belang dat je zoveel mogelijk huid bedekt. Hoe minder je huid in direct contact komt met de zon, hoe minder kans je hebt op zonnebrand.
  Kies voor een T-shirt of hemd met lange mouwen die je kan oprollen wanneer je niet aan direct zonlicht blootgesteld wordt. Wanneer je een T-shirt draagt, vergeet dan zeker je armen niet in te smeren.
 • Laat je enkels zien
  Niets zo heerlijk als een frisse wind aan je enkels. Kies voor loafers, espadrilles of sneakers uit canvas.

Don’t

 • Te strakke kleding
  Bewaar die (skinny) jeans voor de frissere periodes van het jaar en trek ook geen te strakke T-shirts aan om een benauwd gevoel (en zweetplekken) te voorkomen.
 • Donkere kleuren
  Kleren in donkere kleuren houden de warmte vast. Je kiest dus best voor een T-shirt of broek in een lichte tint.
onlyformen.be
Bovenstukken via onlyformen.be

Happy shopping!

Comments

comments