Did you know: Rafa-rituals

Rafael Nadal is een echt fenomeen, dat staat vast. De Spanjaard won het Grand Slam-toernooi van Roland Garros afgelopen weekend voor de tiende keer in twaalf jaar tijd. Tijdens z’n tiende triomfreeks had hij nooit meer dan drie sets nodig om z’n tegenstander opzij te zetten. Indrukwekkende statistieken die hem nu van de vierde naar de tweede plaats op de wereldranglijst doen stijgen.

Zoals elke tennislegende heeft ook Rafael Nadal enkele bijzondere gewoontes. Wij somden ze even voor je op.

Linkshandig

Nadal tennist met zijn linkerhand. Vreemd, aangezien hij eigenlijk gewoon rechtshandig is. Coach Toni Nadal merkte op jonge leeftijd op dat Rafa dubbelhandig speelde. Op aangeven van oom Toni begon Nadal uiteindelijk linkshandig te tennissen. Dit maakt het doorgaans lastiger voor een rechtshandige tegenstander om tegen Nadal te spelen.

Lijnen ontwijken

Wanneer Nadal op een tenniscourt staat, zal hij tussen twee punten door nooit een witte lijn raken. Aandachtige tennisfans merkten zelfs op dat Nadal witte lijnen enkel met zijn rechtervoet kruist. Ook bij het wandelen richting de bank tussen enkele games door, raakt Nadal geen lijn. Hij is zelfs een echte heer in het tennisverkeer. Zo laat Nadal telkens zijn tegenstander voorgaan naar de bank. Een autistisch kantje, Rafa?

Opslagritueel

Ook bij zijn eigen opslag en bij die van de tegenstander, voert Rafa enkele rituele bewegingen uit. Ten eerst trekt Nadal zijn broek terug op de juiste plaats. Zo noemen fans hem wel eens de “knicker picker“. Vervolgens komt hij even aan zijn shirt, daarna aan zijn neus om dan zowel links als rechts z’n haren achter beide oren te vegen.

Flessenobsessie 

Ten slotte krijgen Rafa’s flesjes water en sportdrank steeds dezelfde, zorgvuldig uitgekozen plek. Zo plaatst hij zijn twee flesjes steeds schuin achter elkaar met het etiket naar de tennisbaan gedraaid. Deze ballenjongen had bijvoorbeeld geen woord nodig om te weten wat hem te doen stond toen Nadal’s waterflesje plots omviel tijdens de Australian Open in 2015.

Comments

comments

Vorig artikelDe meest populaire Instagram-locaties op een rijtje
Volgend artikelEva kookt: homemade nut-ella
Wiebeke De Wachter
Al van jongs af aan ben ik gebeten door sport en alles wat errond gebeurt. Het fascineert me hoe zowel sporters als supporters fanatiek leven voor iets dat hen allen samen bindt. Ook de emoties die aan sport verbonden zijn, behoren volgens mij tot de mooiste die deze wereld kent. Na mijn Bachelor Communicatiewetenschappen besloot ik een Master Journalistiek te volgen, die ik dit jaar behaal. In het voorjaar van 2017 mocht ik voor het eerst mijn passie aan mijn kennis koppelen tijdens een stage op de sportredactie van de VRT, Sporza. Benieuwd naar wat die wereld nog allemaal te bieden heeft, deel ik op Meet Me Magazine sportfeiten en sporttrivialiteiten.