Recept: creamy açai bowl

Zin in een lekker en gezond ontbijt, maar geen zin om er veel tijd in te steken? Dan is deze creamy Açai Bowl iets voor jou!

Wat is Açai?
Açai is een blauwpaarse bes, die voornamelijk geteeld wordt in Zuid-Amerika. De bes zit boordevol anti-oxidanten en wordt gekenmerkt door haar nootachtige smaak die soms zelfs smaakt als chocolade (echt!). Açai wordt verkocht in pulpvorm of als poeder.

Ikzelf gebruik de pulp. Daarvoor kan ik terecht bij het Belgische The Holy Berry. Zij verkopen pulp in 2 smaken: de zuivere Açai smaak en Açai met Guarana. Het is die laatste die ik gebruik in dit recept. Het voordeel van deze pulp is dat ze verpakt wordt per portie en zo erg makkelijk te gebruiken is.
Belangrijk: bewaar de pulp altijd in de diepvriezer.

Wat heb je nodig voor je Açai bowl?

  • 1 portie pulp
  • 2 eetlepels yoghurt (soyayoghurt, platte kaas of Griekse yoghurt)
  • 1 eetlepel hazelnootpasta
  • ½ ingevroren banaan
  • toppings (granola, amandelschilfers, banaan, rood fruit, ..)

Hoe maak je de bowl?
Mix de pulp, yoghurt, banaan en hazelnootpasta in een kom of maatbeker samen tot je een romig geheel hebt (tip: hak alles eerst wat in kleinere stukken, zo gaat het mixen vlotter). Een klassieke Açai bowl wordt met (amandel)melk gemaakt maar door de yoghurt en notenpasta te gebruiken wordt het mengsel romig.
Giet het mengsel in een ontbijtkom en werk af met toppings. Ik voeg er zelf graag homemade granola met wat schijfjes banaan en amandelschilfers aan toe.

Zo, snel, simpel en vooral lekker. Enjoy!

Comments

comments