De challenge die jouw leven (en die van Oegandese kinderen) zal veranderen

Pasen is net achter de rug. Voor velen is die dag niet enkel een goed excuus om zichzelf vol te proppen met (veel te veel) chocolade eieren, maar ook een blij weerzien met familie. Met tante Annie die al voor de zoveelste keer van kapsel is veranderd. Of met je kleine neefje die de laatste keer dat je hem zag nog geen klank kon uitbrengen en nu plots in volzinnen spreekt. Pasen is het moment bij uitstek om de familiebanden aan te halen, dat staat vast. Maar wat als ik je zou zeggen dat voor 1 op de 7 kinderen in Oeganda zo’n warm familiemoment onmogelijk is? Wat als ik je vertelde dat die kinderen zonder liefde opgroeien? En wat als ik jou zou uitdagen om daar iets aan te doen?

SOS Kinderdorpen

Speciaal voor die kinderen die opgroeien zonder mama of papa, broer of zus, zag SOS Kinderdorpen in 1949 in Oostenrijk het licht. Deze internationale kinderontwikkelingsorganisatie zet zich intussen al ruim een halve eeuw lang in om kinderen in landen van over de hele wereld een solide thuisbasis te bieden. De organisatie maakt er een erezaak van om kwetsbare families te ondersteunen en zo verwaarlozing of familieseparatie geen kans te geven. Bovendien worden jongens of meisjes die geen familie hebben waar ze bij terecht kunnen, opgevangen in de zogenaamde SOS-families in speciaal opgerichte kinderdorpen. Samen met zijn of haar SOS-broertjes en -zusjes krijgt het kind de kans om in een liefdevolle omgeving op te groeien en zich te ontplooien tot een uniek individu. De slagzin van SOS Kinderdorpen luidt dan ook niet voor niets “Zonder liefde kan een kind niet groeien.”

Hoe jij kan helpen?

De sleutel tot de succesvolle ontwikkeling van een kind is zonder twijfel genegenheid. Jammer genoeg is enkel liefde niet voldoende om de kinderen in Oeganda een goed thuis te bieden. SOS Kinderdorpen kan elke mogelijke financiële steun gebruiken. And that’s where you come in! Geen zorgen, we vragen je niet om je spaarboek te plunderen en je zuurverdiende centjes allemaal weg te schenken, maar om onder het motto “Familie is je basis” samen met jouw familieleden de handen ineente slaan om de allereerste SOS Challenge tot een goed einde te brengen. SOS Kinderdorpen organiseert namelijk begin 2018 de SOS Family Challenge – Brothers & Sisters edition waarbij de organisatie broers en zussen uitdaagt om samen met hen door het Oegandese Rwenzori-gebergte te trekken en de 5109 meter hoge Mountains of the Moon te temmen. Dat het een onvergetelijke ervaring wordt, is een understatement. De 15 deelnemers bewonderen 11 dagen lang de prachtige Oegandese natuur met als kers op de taart een bezoek aan een van de kinderdorpen waar ze kennis maken met kinderen en families die worden bijgestaan door SOS Kinderdorpen.

Hoe neem je deel aan de SOS Family Challenge?

Heb jij het hart op de juiste plaats en ben je niet bang voor een beetje avontuur? Dan is deze challenge je op het lijf geschreven. Verzamel samen met jouw broer(s) en/of zus(sen) minimaal € 3000,00 per persoon aan donaties voor de kinderen uit Oeganda en ontdek zelf hoe jouw ingezamelde geld wordt besteed. Ben jij klaar voor de reis van je leven?

➡  https://www.soskinderdorpen.nl/help-mee/kom-in-actie/sos-family-challenge

 

Comments

comments