Wanneer het op ideeën voor een brunch aankomt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Toch blijven we vaak hetzelfde principe hanteren. Koffiekoeken, pistolets en beleg, wat fruit en yoghurt en een eitje. Allemaal héél lekker, maar misschien heb je zin om eens iets anders op tafel te toveren? Probeer dan deze havermoutwafels eens. Ze zijn lekker, je kan ze glutenvrij en lactosevrij maken als je dat wilt en gegarandeerd zullen ze het eerste op tafel zijn dat op is. Succes verzekerd!

Wat heb je nodig? 

100 + 20 g havervlokken (glutenvrij)
2 eieren
3 el ahornsiroop
100 ml (lactosevrije) melk
1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
4 el chocoladedruppels
snufje zout

Afwerking: aardbeien, chocoladedruppels, ahornsiroop, bloemsuiker (of afwerking naar keuze)

Hoe maak je het? 

Doe de 100 g havervlokken in de blender en pulseer een paar keer zodat het een fijn meel wordt. Doe het in een mengkom, samen met het bakpoeder en de vanillesuiker. Voeg vervolgens de eieren en de ahornsiroop toe en dan de melk. Vervolgens voeg je de chocoladedruppels toe. Meng goed en voeg als laatste de 20 g havervlokken gewoon zo toe (zonder te blenden tot meel). Laat 10 minuutjes staan zodat het mengsel wat kan indikken, verwarm ondertussen je wafelijzer goed heet en ga er dan maar lekker voor.

Schep ongeveer een kleine pollepel per wafel in het wafelijzer. Niet het hele vierkantje vol, maar een hoopje in het midden. Laat ze ongeveer vijf minuten bakken of tot ze mooi goudbruin zijn (je kan heus af en toe eens piepen) en laat ze nadien afkoelen op een rooster. Als je er zolang vanaf kan blijven natuurlijk.

Gewoonweg hét perfecte ontbijt!

TIP: Deze wafels zijn een ideale brunch tip. Je kan ze op voorhand maken zodat je ze enkel nog moet afwerken en ze ogen heel mooi op tafel. Zeker als je ze versiert met wat fruit, chocolade en ahornsiroop. Perfect voor een romantisch ontbijtje met twee of een brunch voor een grotere groep.

 

Smakelijk! 

Comments

comments