In Beeld: Kimberley Steenbeek

In deze nieuwe rubriek maken wij kennis met Kimberley Steenbeek, een jonge fotografe uit Rotterdam

Kimberley Steenbeeck

 

Kimberley is van jongs af aan al bezig met het vastleggen van ‘momenten’ en is een oprechte natuurliefhebber. Ondanks zij een echte stadsmeid is, is zij meer te vinden tussen de bossen & bladeren, en is altijd op ontdekking uit. Een mooie combinatie van twee elementen, en dat typeert haar. Het juiste moment vast leggen is dan ook de kunst. Maar wat is juiste plaatje (volgens haar), en waar let zij op? Dit ligt Kimberley zelf verder toe aan de hand van een paar foto’s.

Natuur & portret 

De natuur om ons heen is een ondergewaardeerd deel in ons leven. Hoeveel tijd besteed jij eraan? Ik wil mensen een kijkje geven in al het moois om ons heen. De simpelste elementen maken jouw beleving, en foto, tot een magisch moment.

11 november 2016, Henschotermeer – Amersfoort

 

Bij beide foto’s heb ik gebruik gemaakt van natuurlijke elementen.
Foto 1: De prachtige weerspiegeling van het water.
Foto 2: De zonnestralen gecreëerd door de mist.

Een belangrijk concept in mijn foto’s is dat het plaatje een verhaal moet kunnen vertellen. Uiteraard is iedereen vrij om zijn eigen gevoel hierbij te hebben. Wat voor de één verdriet opwekt, hoeft niet door een ander als een depressie worden waargenomen. En dát is de kracht van fotografie; het is kunst, en kunst is smaak. Wat zijn jouw interpretaties bij de foto’s?

Minimalistisch & architecteur

22 april 2016, Rijksmuseum & The Eye – Amsterdam

Naast de zachte tonen van de natuur, heb ik ook een zwakte voor belijning. Door de juiste hoek te gebruiken, kun je een eenvoudig, krachtig beeld neerzetten. Kijk voor de grap eens naar jouw eigen woning. Welke lijnen kun jij gebruiken? (Raam, deur, etc.)

De eenvoud. Dit is een onderdeel die geregeld terug komt bij mij. Ik probeer met weinig objecten in de foto – veel te vertellen. Maar zo ‘eenvoudig’ is dat nog niet. Ik houd van rust en overzicht in mijn foto’s, en dat zegt veel over wie ik ben. Ik ben een vrouw van weinig woorden, maar wat ik zeg; komt aan. Jouw foto’s zijn een weerspiegeling van jouw karakter, en vormen een persoonlijk dagboek. Heb jij daar wel eens over nagedacht? En klopt het? Prachtig toch!

Spanning & sensatie 

22 aug. 2016 & 7 jan. 2016, Mijsnheerenland – Rotterdam & Saariselkä – Finland

Deze foto’s heb ik niet geselecteerd op basis van ‘typerend Kim’, maar wel omdat het bijzondere momenten voor mij zijn. Zoals eerder gezegd ben ik een echte natuuraanbidster, en dat zie je terug in mijn foto’s. Wat meestal gepaard gaat met natuur is reizen. Reizen is samen met mijn fotografie mijn grootste passie. Het continu ontdekken van bijzondere plekken en fenomenen, en het vastleggen ervan, is mijn ultieme genot.

Maar als ik nog een tip mag meegeven; (zie foto 2) leg de camera weg, en geniet van het moment. Want de mooiste ‘momenten’ leg je nog altijd vast in/met je hoofd!

1479061065_instagram_circle

Kimberley haar prachtige foto’s volgen kan via @kimsvisuals op Instagram

Comments

comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER