Het hippe en alternatieve Berlijn blijft me elke keer opnieuw verrassen. Met zijn chaotische geschiedenis is Berlijn een stuk moeilijker te ontdekken dan een stad zoals Londen of Parijs. Maar laat het dat nou net zijn wat de stad zo interessant maakt. Naast het toeristische Mitte heeft Berlijn nog zoveel te bieden.

Berlijn heeft, als je het mij vraagt, zeker een ruig kantje. Op elke hoek van de straat is er wel graffiti terug te vinden. De stad heeft heel wat trendy wijken die wellicht niet meteen terug te vinden zijn in een doorsnee reisgids. Ben je op zoek naar enkele must do’s in Berlijn? Lees dan snel verder!

Tip: bezoek je een onbekende stad? Download op voorhand de offline kaart van de stad via Google Maps. Ook heel handig om te weten welke metro/trein je moet nemen!

1. Street Art Tour

Wie anders dan een local kan jou de mooiste plekjes van de stad laten zien? Boek online een street art tour en ontdek de alternatieve kantjes van Berlijn. Een aanrader voor wie het “echte” Berlijn wil ontdekken.

2. Badeschiff: het drijvend zwembad in de Spree

Zelf bracht ik zowel in de winter als in de zomer een bezoek aan Berlijn. Ik kan je verzekeren dat het in de zomer ook heel warm kan zijn in de stad. Om toch even af te koelen, besloten we een namiddag door te brengen in Badeschiff. Het zwembad maakt in de zomer deel uit van een strandbar, waar ook regelmatig concerten gegeven worden. In de winter is het zwembad onderdeel van een overdekt saunacomplex.

3. Oranienstrasse

 Ben je op zoek naar alternatieve winkeltjes, gezellige bars en restaurants dan ben je in de Oranienstrasse in Kreuzberg aan het juiste adres. ’s Avonds gaan er concerten en evenementen door. Je kan er ook de bekende club SO36 terugvinden.

4. Monkey Bar

Nood aan een Duits biertje of verfrissende cocktail? De Monkey Bar is ongetwijfeld de meest fancy bar in Berlijn. Terwijl je geniet van jouw drankje, krijg je er het uitzicht op de zoo gratis bij. In de zomer kan je ook buiten in de lounge zitten.

 

 5. Joods Museum

Ik ben zelf geen fan van musea, maar het Joods Museum in Berlijn moet je bezocht hebben. Foto’s en videobeelden vertellen een bijzonder aangrijpend verhaal. Een bezoek dat je nog lang zal herinneren…

Tip voor studenten: vergeet jullie studentenkaart niet te tonen aan de kassa!

 

6. Slapen in hartje Berlijn

Naast AirBnB is “The Circus” een leuke én betaalbare oplossing. Je kan er een appartementje huren, verblijven in de hostel of in het hotel. The Circus is centraal gelegen en in dezelfde straat eet je er zowel de beste sushi, taco’s als echte Duitse kost ;-). Bovendien is eten in Berlijn relatief goedkoop.

7. Bikini Berlin

Zoals in elke wereldstad zijn er ook in Berlijn overal grote winkelketens en multinationals terug te vinden. Bikini Berlin biedt daarom ruimte aan lokale ondernemers en hun creatieve concepten. Het moderne shoppingcentrum bestaat uit pop up boxes, bars en alternatieve kledingszaken. Kortom: het shoppingparadijs voor wie houdt van originele concepten!

Persoonlijk vind ik dat je een stad het best ontdekt door veel te wandelen. Soms is het nodig om gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar meestal ontdek je dat ene lekkere restaurantje of winkeltje door er toevallig voorbij te wandelen. Daarnaast maak ik zelf ook vaak gebruik van Pinterest om nieuwe, innovatieve concepten te ontdekken.

Enjoy Berlin!

 

Comments

comments