5x waarom je Digital Nomad moet gaan

Mijn laptop, camera, creditcard en paspoort, dat is alles wat ik nodig heb. Oh.. en misschien nog wat kleren ja.’

1 jaar geleden zei ik voorgoed vaarwel tegen mijn stabiele leventje in Nederland en startte ik mijn avontuur als Digital Nomad. Dat pakte goed uit. Ik scoorde dit jaar na een jaar losse China projecten mijn eerste long-term freelance project voor 1421 Consulting. En dit is waarom jij ook die overstap moet maken.

  1. Waar woon jij? Ik woon overal en nergens.

 

Het mooie van deze job, is dat je overal ter wereld kan zijn. Zolang er maar Wifi is natuurlijk. We willen het tegenwoordig allemaal; reizen. Ik snap je. Dat wilde ik ook. Wie wil er tegenwoordig nou nog achter een bureau in een cubicle zitten? Ik weet het niet. Parijs, Bangkok, de tempels van Bagan Myanmar en het mooiste rif in Fiji. Ik zag het afgelopen jaar allemaal. En ik ben nog lang niet klaar.

Lijkt me vrij duidelijk dat dit reden nummer 1 is. Je kan freakin’ werken en reizen tegelijk. Ideaal.

  1. Je werkt wanneer je daar zin in hebt.

 

Ja, zo simpel kan het echt zijn. Want het draait om output en niet om het aantal uren dat je achter een bureau naar je computer zit te staren. Er is niemand die tegen mij zegt waar en wanneer ik mijn werk moet verrichten. Of dat nou om 5 uur ’s ochtends bij het ochtendgloren van een rijstterras in Bali is, of 10 uur ’s avonds in een nachttrein richting Beijing China. Dat werk komt er wel, en zolang mijn opdrachtgevers tevreden zijn, ben ik ook happy! 🙂

  1. Je doet wat je ECHT leuk vindt

 

Confucius zei, ‘Vind een job die je leuk vindt, en je zult nooit een dag in je leven hoeven te werken’. Hoeveel mensen zitten er niet op het werk weg te dromen van dingen die ze in het leven willen doen of bereiken? NIET DOEN! Voor je het weet zit je in de luiers met een hypotheek. Nee. Nu is jouw moment. En als Digital Nomad kun je freelance of in opdracht van een werkgever ECHT doen wat je leuk vindt of eindelijk aan die start-up beginnen waar je al jarenlang aan bouwt maar verder niks mee doet.

  1. Je leert dat er meer is in het leven dan een nieuw paar Nikies

 

Als ik 1 ding geleerd heb van mijn Digital Nomad life, dan is het dit wel. Ik leef al een jaar uit mijn Backpack. Die backpack weegt welgeteld 10 kg. Soms koop ik wat, soms geef ik wat weg. Ik draag bij me wat ik nodig heb. Dat had ik veel eerder moeten doen. Hoeveel kleren heb jij niet in je kast hangen die je nooit of amper draagt. En wat heb je nou aan die prachtig maar dure zitbank, als je met je op een berg met fantastisch uitzicht kunt zitten in Rio de Janeiro? Leef simpel. Want dat is het ook.

  1. Je netwerk groeit als nooit tevoren

 

One last thing. Het allermooist aan dit alles. ‘Travel is not about the places you see, it’s about the people you meet.’ Het klinkt cliché, maar het is echt zo. Ik leerde tijdens mijn reizen de mooiste meest inspirerende mensen kennen. Vrienden voor het leven, maar ook sterke business connecties. Dat is het mooiste wat dit alles je kan meegeven. Trust me.

 

Zie jij zo’n Digital Nomad leven ook wel zitten? Hier 5 Tips over hoe jij geld kunt verdienen tijdens het reizen!

Comments

comments