5 Apps die in een mum van tijd je leven zullen verbeteren:

Met de komst van de smartphones werden applicaties hipper en hipper. De dag van vandaag bestaan er wel duizenden. Wij kozen er vijf uit die ongetwijfeld niet te missen zijn op jouw gsm. Downloaden, die handel!

#1 Waze

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik reclame maak over gps-app Waze. De applicatie verschilt met klassieke gps-navigatieosoftware doordat het in real-time door een community van gebruikers wordt bijgewerkt.

Ik sta er nog steeds van versteld dat, wanneer wordt gemeld dat er 100 meter verderop een voertuig op de pechstrook staat, het effectief zo is.

Highlights: 

 • Wanneer fileleed menige Belgische chauffeur treft, gidst Waze je langs binnenwegen (ik ben al langs Anderlechtse moerassen en Weertse akkers gereden om Brussel-Centrum te kunnen bereiken) zodat je meestal tijdig op je bestemming raakt.
 • Waze is gesynchroniseerd met mijn kalenderapplicaties. Zo meldt de app mij wanneer ik mijn biezen moet pakken om mijn afspraak van 13u00 te halen.
 • Nog een leuke, voor mij handige, functionaliteit van Waze, is het melden van flitspalen, traject- en mobiele controles. Tussen mijn vrienden zitten enkele moraalridders die mij na het lezen van dit artikel ongetwijfeld een preek zullen geven: het is handig, en daarmee uit.

#2 Blinkist

Pas toen ik voor de pakweg achttiende keer een advertentie zag in Instagram, besloot ik Blinkist te downloaden. Met deze app lees je een boek uit in amper 15 minuten, misschien wel hét walhalla voor ADHD’ers zoals mezelf. Blinkist is een catalogus met non-fictieboeken, waarvan elk exemplaar wordt beperkt tot de belangrijkste chapters en conclusies (=blinks). Snackable en efficiënt, meer moet dat niet zijn.

Highlights:

 • Na een half uurtje in Blinkist heb ik echt het gevoel dat ik slimmer ben. Of dat maak ik mezelf wijs. In elk geval: ik heb kennis vergaard zonder te veel tijd te verspillen. En tijdwinst is nu eenmaal een troef waarmee je de consument van vandaag verleidt. Ook ik ben vogel voor de kat!
 • Zoals dat bij elke app het geval is, wordt alles netjes gesorteerd in categorieën. Ik krijg suggesties voorgeschoteld op basis van mijn voorkeuren, en in mijn eigen bibliotheek zie ik welke ‘boeken’ ik momenteel aan het lezen ben. Oh ja: op desktop en mobiel, natuurlijk.
 • Blinkist is niet gratis. Maar 50 euro per jaar (eigenlijk 49,99 euro, nvdr) wil ik er persoonlijk nog aan hangen.

#3 Slack

Behoeft deze app nog verdere uitleg? Voor de noobs: Slack is een instant messaging app die vaak wordt gebruikt in het bedrijfsleven om te overleggen en ideeën uit te wisselen. De eerlijkheid gebiedt me toe te geven dat Slack flink wat aandacht en tijd opslorpt, dus efficiënt gebruik is een vereiste. Als zelfstandige gebruik ik de app om snel te schakelen met verschillende klanten.

Highlights: 

 • De applicatie synchroniseert alle gesprekken snel tussen de verschillende platformen. Wanneer ik Slack dus open op mijn iPhone, hoef ik niets dubbel te lezen.
 • Slack maakt het gemakkelijk om een URL terug te vinden die 4 weken geleden werd gepost. Alle content is terugvindbaar via de geïntegreerde zoekfunctie.
 • Je kunt verschillende teams creëren binnenin één Slack-platform. Bijvoorbeeld ‘grafisch’, ‘copy’, ‘management’, … Alle communicatie is dus steeds gecentraliseerd.
 • Natuurlijk synchroniseert de app met verschillende andere toepassingen. Trello, bijvoorbeeld, dé God van projectmanagement (zie hieronder).
 • De app heeft betalende opties, maar ik gebruik ze al jaar en dag volledig gratis.

#4 Trello

Vergeet Basecamp of andere saaie projectmanagementtools: Trello is the way to go! In tegenstelling tot gelijkaardige toepassingen, heeft de website de interface van een applicatie – op eender welk platform. Trello is visueel een hoogstandje, voor mij misschien wel hét argument om deze app te verkiezen boven haar concurrenten.

Highlights:

 • Het beheren van projecten gebeurt op 3 niveaus: boards, lists en cards. In die zin is het voor zowel teams als individu’s oersimpel om een project op te volgen of bij te dragen waar nodig.
 • Per ‘to do’ kan je een checklist opstellen die bij die specifieke opdracht horen. Naarmate de opdracht wordt voltooid, kan je elke minitaak afvinken.
 • Voor elk project kan je deadlines opstellen voor teamleden, die je uiteraard netjes kunt taggen. Geen zorgen: het ontvangen van notificaties kan je uitschakelen.
 • Echte freaks zoals mezelf houden van de kleurenlabels die je overal kunt toevoegen.
 • Trello is gratis!

#5 Teamleader

’t Mag ook eens van Belgische bodem zijn, nietwaar? Ik hou van Teamleader om dezelfde redenen dat iederéén ervan houdt: tijdwinst en structuur! Als freelancer gebruik ik de app om offertes, facturen en creditnota’s op te stellen. Ja, ik was zo iemand die vroeger een oude factuur in Word bewaarde als een nieuwe om zo nieuwe facturen op te stellen.

Highlights

 • Templates, templates en nog eens templates. Ik kan netjes mijn logo en bedrijfsgegevens invoeren die standaard op al mijn documenten verschijnen. Betalingsherinneringen? Ook die zijn allemaal in templates gegoten, in mijn eigen, ludieke tone of voice.
 • Teamleader houdt bij wanneer mijn lieve klanten te laat betalen. Ik kan iedereen stipt onder zijn voeten geven, fantastisch!
 • Klant, leverancier, teamlid, …. Ieder persoon wordt gelabeld in mijn Teamleader-account.
 • Ik heb een redelijk basic plan en ik betaal 180 euro per kwartaal. Maar naar mijn bescheiden mening is Teamleader elke euro waard.

Comments

comments