Pasen is al weer even gepasseerd maar de paaseitjes zijn nog in vele Vlaamse woonkamers terug te vinden. Zin om extra te genieten van die allerlaatste chocolade-paaseitjes die je in huis hebt? Dankzij deze simpele lifehack, op basis van de vele lekkere recepten van Libelle Lekker, heb jij straks een heerlijke Paastaart.

Wat heb je nodig?

Recept voor 10 taartstukken

  • 5 eieren
  • 140g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 60g suiker
  • 75g honing
  • 4 eetlepels sterke koffie
  • 250g mascarpone
  • 100g poedersuiker
  • 200ml slagroom (35% vetgehalte)

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in en bestuif met bloem.
  2. Splits het eiwit van de eidooier. Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje er suiker aan toe zodat het eiwit mooi glanst.
  3. Roer de eidooiers samen met de honing en de helft van de koffie.
  4. Meng de bloem met het bakpoeder en cacaopoeder doorheen de eiermassa.
  5. Spatel het stijfgeklopt eiwit doorheen het mengsel.
  6. Giet het beslag in de springvorm en laat gedurende 35 minuten bakken in de oven.
  7. Controleer met een prikker of de taart voldoende droog is vanbinnen.
  8. Klop de slagroom stijf en roer er de mascarpone en de rest van de koffie er doorheen.
  9. Snij de taart horizontaal door en smeer er de koffiecrème tussen.
  10. Werk af met de chocolade-eitjes en bestuif met bloemsuiker.

En dan nu… smullen maar !

Heb jij ook een overheerlijk recept dat je met ons wil delen? Stuur ons een mailtje!

Comments

comments