Ben jij ook zo een fan van ijsjes? Dan moet je zeker deze guilt-free ijsjes met cashew nootjes en heerlijke smeuïge chocolade eens proberen!

Deze ijsjes smaken lekker zoet maar zijn 100% guilt-free. What are you waiting for?
Het recept vraagt wel wat meer werk dan een gewoon waterijsje of fruitijsje, maar voor het zicht alleen al moet je ze maken. Ik heb een hele lading gemaakt voor een bende uitgehongerde kids en ze waren in no time verorberd.

Tips om je ijsjes te bewaren

Als je een hele lading van deze frisco’s maakt is het wel belangrijk dat je ze apart verpakt in bakpapier en ze zo in de diepvriezer steekt. Kwestie van ze goed te kunnen bewaren.

Je eet ze ook het beste binnen de 2 weken op. Het lekkerste zijn ze op de dag zelf omdat de chocolade dan nog goed door smaakt.

Recept voor cashew chocolade ijsjes

Ingrediënten:

  • 250 gr cashewnoten
  • 120 ml gefilterd water
  • 1 à 2 el esdoornsiroop
  • 6 frambozen
  • 1 tl vanillepoeder
  • gehakte pistachenoten
  • 50 gr pure chocolade (80% cacao) gesmolten
  • 6 ijsvormpjes

Bereidingswijze:

Week de cashewnoten minstens 1 uur, idealiter een nachtje in water. Spoel ze goed af en doe ze dan in de blender (zonder water).

Mix en voeg beetje bij beetje het water toe. Breng op smaak met de esdoornsiroop en het vanillepoeder.

Gooi in elk frisco vormpje een framboos en giet er dan het cashewmengsel over. Steek er leuke houten stokjes in en laat minstens 2 uur opstijven in de diepvriezer.

Smelt dan de chocolade au bain-marie.

Haal de ijsjes uit hun vorm en leg ze naast elkaar op een rooster waarop je bakpapier gelegd hebt.

Nu kan je je ijsjes naar hartenlust besprenkelen met de chocolade. Spreek de Jackson Pollock in jezelf aan en maak er iets moois van. Werk af met pistachenoten en zet het rooster in de diepvriezer. Na een uurtje kan je de ijsje opeten of apart verpakken in bakpapier of een plasticzakje tot je ze opeet.

Smakelijk!

Comments

comments