Eva De Henauw, huiskok van Meet Me Magazine, creëert elke keer opnieuw heerlijke recepten! Deze keer maakt ze heerlijke vegan wortelcake met lavendelroom.

Ingrediënten

Voor de wortelcake:

180g tarwebloem
2/3 tl baksoda
2/3 tl bakpoeder
½ tl kaneel
¼ tl zout
150g koolzaadolie
90g amandelmelk + 1 tl azijn – apart in een maatbeker en 5 min laten staan;
130g suiker
50g lichtbruine suiker
½ tl vanille aroma
250g fijn geraspte wortelen
65g kokospoeder

Voor de lavendelroom:

1 blik (400ml) kokosmelk – minstens 2u (liefst een hele nacht) in de koelkast laten opstijven
1 tl lavendel
2 el kokosolie of cacaoboter
2 el maple syrup, agave of poedersuiker (of meer naar smaak)
½ tl vanille aroma

Bereiding

Voor de wortelcake:
Verwarm de oven voor op 180°C
combineer alle ingrediënten in een grote mengkom;
Voeg eventueel zoetstof en zout toe naar smaak.
Plaats bakpapier in een bakvorm (25 x 15 cm gebruikte ik) & giet het deeg in de vorm.
Bak gedurende 25-30 minuten (test met een prikker).
Laat  afkoelen alvorens te versnijden.

Voor de lavendelroom:
Verwarm een sauspan op laag-matig vuur met de lavendel, de zoetstof, de vanille, en de kokosolie.
Laat zachtjes pruttelen gedurende 4-5 minuten en giet vervolgens door een fijne zeef.
Giet de saus ofwel lopend over de cake bij het serveren, of plaats ze 30 – 45 minuten in de koelkast (roer regelmatig) tot een gewenste consistentie.

Extra tip: deze cake is nog zaliger met wat verse aardbeitjes er bovenop !

Comments

comments

1 REACTIE

Comments are closed.