Eva De Henauw, huiskok van Meet Me Magazine, creëert elke keer opnieuw heerlijke recepten. Deze week tovert ze healthy homemade nut-ella.

Ingrediënten

250g hazelnootpasta
100g maple syrup
160g donkere (vegan) chocolade
110g plantaardige melkdrank (hazelnoot, amandel,..)
¼ tl fijn zeezout
½ tl vanille extract
10g hazelnootolie (optioneel)

Bereiding

Verwarm in een sauspannetje op laag vuur de hazelnootpasta, maple syrup, donkere chocolade & plantaardige melkdrank; Roer continu met een klopper en neem van het vuur van zodra alles mooi gemengd is. Roer er nu het zeezout, vanille & hazelnootolie door en giet het hele mengsel vervolgens in een bewaarpot (bv. een weckpot). Het is pas klaar voor gebruik wanneer het volledig afgekoeld is (3-4uur).

Alternatieve bereidingswijze: als je een high power blender hebt, kan je simpelweg alle ingrediënten in de blender combineren (de chocolade wel even smelten) en gedurende een vijftal minuten blenderen tot smeuïge massa. Laat afkoelen en opstijven.

 

Comments

comments