Eva De Henauw, huiskok van Meet Me Magazine, tovert elke keer opnieuw heerlijke recepten! Deze week: “gebruleerde” aardbeien met matcha crème & basilicum. 

Ingrediënten (4 dessertjes)

Let op! Hiervoor heb je een “high power” blender & een brûlée brander nodig.

– 500g aardbeitjes, groen blaadje verwijderd en gehalveerd
– 4 el suiker
– 50g kokosolie, gesmolten
– 120g kokoswater
– 50g cacaoboter, gesmolten
(als je dit echt niet kan vinden, kan je het vervangen door kokosolie)
– 70g cashewnoten
25-30g citroensap (afhankelijk van je smaak)
– 50g agavesiroop (of maple syrup of raw honing)
– 1/2 tl biologisch matcha poeder van goede kwaliteit
– 1/2 tl vanille extract of poeder (geen vanillesuiker!!)
– “micro” basilicum (een mini variant van basilicum, maar van smaak erg gelijkaardig)

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de matcha crème in een blender (kokosolie, kokoswater, cacaoboter, cashewnoten, citroensap, agavesiroop, matcha poeder & vanille).
Laat de ingrediënten gedurende 12 minuten blenderen tot een gladde massa;
Plaats in de koelkast gedurende minstens 4 uur tot stijve crème.

Net voor het serveren, haal de crème uit de koelkast, en gebruik een klopper (mixer) om de creme los te kloppen. Schep een grote el per bord en smeer mooi open. Verdeel de aardbeitjes over de 4 bordjes. Verdeel per bord 1 el suiker over de aardbeitjes, en gebruik een brander om de suiker mooi aan te ‘branden’. Garneer met wat basilicum en serveer onmiddellijk.

 

Tip: heb je geen high power blender? Dan kan je ook mascarpone gebruiken en daaraan het citroensap, de agavesiroop, de matcha en vanille toevoegen (de rest niet) en eventueel wat witte gesmolten chocolade (1 reep).

Vegan optie: de cashewnoten weglaten en vervangen door 5 el dikke kokosroom. Heb je geen brûlée brander? Dan kan je die stap simpelweg overslaan OF je aardbeitjes vooraf even roosteren in de oven met wat suiker of maple syrup.

Smakelijk!

Comments

comments